Fremgangsmåte
Varm olje i en gryte og brun lammekjøtt sammen med løk. Bruk også knoken til suppen.
Tilsett krydder og grønnsaker, og la det surre litt. Tilsett tomatpuree, tomater, mesteparten av urtene, linser og hell i grønnsakkraft/ buliong. La suppen småkoke under lokk i 45 - 60 minutter til kjøttet er mørt.
Tilsett ferdigkokte kikerter og den tynne pastaen og kok i 5 minutter til.
Lag en jevning av 1 ss hvetemel eller maizena og 1 ss vann og tilsett i suppen under omrøring. La suppen koke opp igjen til den tykner litt.
Tilsett sitronsaft fra en 1/2 sitron og smak til med salt og pepper. Dryss over litt finhakket persille og server med dadler og ekstra sitron til.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra aichasmat.no.
Ingredienser
4 personer
- 500 g lammebogskiver med knoke i små terninger, ca 1x1 cm
- 1 løk finhakket
- 2 selleristang med blader, snittet
- 2 gulrøtter, i små terninger
- 1 ts malt ingefær
- 1/2 ts malt koriander
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 laurbærblad
- 1/2 ts pepper
- Salt
- 1 liten bunt persille, finhakket
- 1 liten bunt koriander, finhakket
- 1 dl brune eller grønne linser
- 1 boks tomater, hakket og kjør til puree i foodprosssor
- 2 ss tomatpuree
- 1,5 l grønnsakkraft/buljong
- 1 boks kikerter
- 1 ss hvetemel
- 1 liten neve vermicelli pasta( tynn englehår pasta til suppe)
- Litt rapsolje til steking
- 1 sitron
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 564 kcal/ 68 g |
Karbohydrater | 45 g/ 5,5 g |
Proteiner | 38 g/ 4,5 g |
Fett | 25 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 8 g/ 1 g |
- enumettet fett | 9 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 11 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: