Fremgangsmåte
Fremgangsmåte
Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og stek til det er mykt og blankt i en stekepanne med olje.
Tilsett krydder og stek videre i ett minutt. Ha det over i en gryte.
Tilsett kikerter, buljong og hakkede tomater. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La det koke i omtrent 20 minutter.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Varm stekepannen på ny, og ha i litt olje. Stek lammekjøttet raskt (om du bruker rått kjøtt), og ha det i gryten.
Smak til med salt, pepper og limesaft. Rør om slik at du unngår at det brenner seg.
Anrett kikertcurry og kokt ris på et fat, og pynt med hakket koriander.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen
Ingredienser
4 personer
400 g lammekjøtt (rester eller skav)
1 løk
4 fedd hvitløk
1 ts revet frisk ingefær
1 ss gurkemeie
2 ts karri
1 ss garam masala
2 ss rapsolje til steking
1 boks hermetiske kikerter 2 stk. grønnsaksbuljong
(terning)
3 dl vann
1 boks hermetiske tomater 200 g villris
1 lime
1 ts salt
½ ts pepper
½ potte frisk koriander
Næringsinnhold per porsjon
Energi/Kalorier | 520 kcal |
Karbohydrater | 48 g KH / 12 g KH per 100 g |
Proteiner | 31 g protein |
Fett | 20 g fett |
- hvorav mettet fett | |
- enumettet fett | |
- flerumettet fett | |
Kostfiber |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: