Fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og stek til det er mykt og blankt i en stekepanne med olje.

Tilsett krydder og stek videre i ett minutt. Ha det over i en gryte.

Tilsett kikerter, buljong og hakkede tomater. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La det koke i omtrent 20 minutter.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Varm stekepannen på ny, og ha i litt olje. Stek lammekjøttet raskt (om du bruker rått kjøtt), og ha det i gryten.

Smak til med salt, pepper og limesaft. Rør om slik at du unngår at det brenner seg.

Anrett kikertcurry og kokt ris på et fat, og pynt med hakket koriander.

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

4 personer

400 g lammekjøtt (rester eller skav)
1 løk
4 fedd hvitløk
1 ts revet frisk ingefær
1 ss gurkemeie
2 ts karri
1 ss garam masala
2 ss rapsolje til steking
1 boks hermetiske kikerter 2 stk. grønnsaksbuljong
(terning)
3 dl vann
1 boks hermetiske tomater 200 g villris
1 lime
1 ts salt
½ ts pepper
½ potte frisk koriander

Næringsinnhold per porsjon

Energi/Kalorier 520 kcal
Karbohydrater 48 g KH / 12 g KH per 100 g
Proteiner 31 g protein
Fett 20 g fett
- hvorav mettet fett
- enumettet fett
- flerumettet fett
Kostfiber

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei