Fremgangsmåte
Smelt margarin i en kjele. Når margarinen freser tilsetter du purre og steker til den er blank og begynner å mykne.
Tilsett matfløte og kok opp. Tilsett dill. La småkoke i noen minutter. Matfløte må ikke koke for lenge, da den kan bli kornete. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Sett til siden.
Ha salt og pepper på laksefiletene. Laksefiletene kan enten stekes i panne med litt olje/margarin eller i ovnen. Steker du laksen i panne legger du laksefiletene i når oljen begynner å frese.
Stek laksefileten i 2-3 minutter på hver side. La hvile i ½- 1 min før servering. Tilbereder du laksen i ovn, stekes denne i ildfast form 10-15 minutter på 180 grader.
Server laksen med kremet purre, noen skiver sitron og grønnsaker etter ønske.
Næringsberegning inkluderer matfløte. Ønsker du å gjøre retten enda sunnere, kan du bruke vita hjertego matfløte istedetfor vanlig matfløte, den inneholder mer av det gunstige fettet.
Ingredienser
4 personer
4 laksefileter a 180
2 ss rapsolje
2 ss margarin
2 purreløk - skiver/ringer
En neve frisk dill, hakket
Ca. 2 - 3 dl matfløte, gjerne Vita Hjertego matfløte.
2 ts saft av sitron
Salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 602 kcal/ 174 kcal |
Karbohydrater | 6 g/ 2 g |
Proteiner | 38 g/ 11 g |
Fett | 47 g/ 13,5 g |
- hvorav mettet fett | 10,5 g/ 3 g |
- enumettet fett | 22 g/ 6,5 g |
- flerumettet fett | 12,5 g/ 4 g |
Kostfiber | 3 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: