Fremgangsmåte
Skjær laksen i ca. 1 cm tykke skiver og stek på den ene siden i varm stekepanne i ca. 2 minutter. Dryss over salt og pepper.
Bulgursalat
Kok opp vann med salt, ha i bulgur og la trekke under lokk i 15 minutter. Rør av og til, og avkjøl den når den er ferdig.
Skjær tomatene i båter, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
Skjær agurk i terninger, grovhakk rødløk, og finhakk hvitløk og bladpersille.
Bland alle ingrediensene til salaten.
Server laksen med bulgursalaten.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet) Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
4 personer
600 g laksefilet, uten skinn og bein
2 ss olje
Salt og pepper
Bulgursalat
3 dl vann
0,5 ts salt
100 g bulgur, tørr
2 stk tomat
0,5 stk agurk
0,5 stk rødløk
1 fedd hvitløk
1 dl bladpersille, frisk
3 ss sitronsaft
3 ss olivenolje
50 g kikerter
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 567 kcal/ 178 kcal |
Karbohydrater | 21 g/ 6,5 g |
Proteiner | 35 g/ 11 g |
Fett | 37,5 g/ 12 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 2 g |
- enumettet fett | 17,5 g/ 5,5 g |
- flerumettet fett | 10 g/ 3 g |
Kostfiber | 4,5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: