Fremgangsmåte
Kok egg i 8-10 minutter. Avkjøl dem av i kaldt vann, og ta av skallet.
Hakk løk, og ha den i en varm kjele med olivenolje sammen med tint spinat. La det frese et par minutter.
Tilsett vann, buljong og purre. La det koke i ca. 5 minutter.
Tilsett crème fraîche og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
Server suppen med egg.
Tips! Hvis du ønsker å gjøre retten laktosefri kan du erstatte creme fraiche med laktosefri gresk yoghurt. Den kan også kokes.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Veslemøy Vråskar
Ingredienser
4 personer
1 stk løk
1 ss olivenolje
300 g dypfryst spinat
8 dl vann
2 stk grønnsakbuljong (terning)
50 g finsnittet purre
1 dl lett crème fraîche
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
4 stk egg
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 174 kcal/ 89 kcal |
Karbohydrater | 4 g/ 2,5 g |
Proteiner | 10 g/ 6 g |
Fett | 13 g/ 7 g |
- hvorav mettet fett | 5 g/ 2,5 g |
- enumettet fett | 5 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 3 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: