Fremgangsmåte

Kok egg i 8-10 minutter. Avkjøl dem av i kaldt vann, og ta av skallet.

Hakk løk, og ha den i en varm kjele med olivenolje sammen med tint spinat. La det frese et par minutter.

Tilsett vann, buljong og purre. La det koke i ca. 5 minutter.

Tilsett crème fraîche og kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med egg.

Tips! Hvis du ønsker å gjøre retten laktosefri kan du erstatte creme fraiche med laktosefri gresk yoghurt. Den kan også kokes. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Veslemøy Vråskar

Ingredienser

4 personer

1 stk løk
1 ss olivenolje
300 g dypfryst spinat
8 dl vann
2 stk grønnsakbuljong (terning)
50 g finsnittet purre
1 dl lett crème fraîche
½ ts salt
1⁄4 ts pepper

4 stk egg

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 174 kcal/ 89 kcal
Karbohydrater 4 g/ 2,5 g
Proteiner 10 g/ 6 g
Fett 13 g/ 7 g
- hvorav mettet fett 5 g/ 2,5 g
- enumettet fett 5 g/ 3 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 1 g
Kostfiber 3 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja