Fremgangsmåte
Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Du kan også fjerne steinen med en skje.
Legg avokado med snittflaten ned på grillen i ca. 1 minutt. Bland mango, chili, lime, olje og koriander. Fyll blandingen i avokadoen og sett den tilbake på grillen på indirekte varme, 3-4 minutter.
Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet).
Ingredienser
4 personer
4 stk små avokado
1 stk mango i terninger
1 stk finhakket rød chili
Saften av 1 stk lime
1 ss olje
3 ss finhakket frisk koriander
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 314 kcal/ 138 kcal |
Karbohydrater | 9,5 g/ 4 g |
Proteiner | 3 g/ 1,5 g |
Fett | 28 g/ 12,5 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g/ 2 g |
- enumettet fett | 18 g/ 8 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 2 g |
Kostfiber | 5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: