Fremgangsmåte
Fyll en stor bolle med kaldt vann, skjær sitronen i biter og legg dem i vannet.
Rens hønsekjøttet med vann, fjern skinnet og skjær kjøttet i passe store biter. Legg hønsebitene i bollen med kaldt vann og sitron.
Rens løken og hakk i små små biter.
Ha løken i en gryte og stek til den er gylden (lys/mellombrun). La den steke på middels/lav varme. Du trenger ikke olje eller smør.
Tilsett olje og la den steke i ca. 10-15 min.
Når løken er ferdig stekt, tilsett Berbere og la den stekes i ca. 15 min på lav/middels varme.
Tilsett hakkete tomater og la den koke i ca. 25 min, gjerne lengre. Om det blir tørt, tilsett litt vann og rør av og til.
Skyll hønsekjøttet med rennende kaldtvann, og ha dem i tomatsausen. La det trekke på svak/middels varme til hønsen er ferdig kokt i ca. 35-45 min.
Tilsett resten av ingredienser til slutt og la den koke i ca. 10 min under røring
Hardkok eggene, skrell dem, og prikk hull i dem med en gaffel/kniv. Tilsett eggene i sausen.
Ingredienser
6 personer
3 stk løk
ca. 1kg høns
4 ss olivenolje
4-5 ss Berbere (krydderblanding)
3-4 ss meierismør
1 boks hakkete tomater
2 stk sitroner
8 egg
1 fedd hvitløk
Litt malt pepper
Salt etter smak
½ ts malt ingefær
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 440 kcal/ 116 kcal |
Karbohydrater | 8 g/ 2 g |
Proteiner | 54 g/ 14 g |
Fett | 20 g/ 5,5 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 9,5 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 1 g |
Kostfiber | 4 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: