Fremgangsmåte
Del kyllingfileten i biter og stek den i panne med margarin eller smør.
Skyll salat og grønnsaker i vann. Del opp avokado, reddiker og asparges i biter. Legg alt på ett stort fat sammen med ruccula og alfa apirer.
Bland cottage cheese og pesto sammen. Hvis du bruker pesto på glass er det lurt å sjekke om den inneholder gluten.
Server med brød. Dette kan sløyfes hvis det ønskes en glutenfri rett, eller eventuelt erstattes med glutenfritt brød.
Næringsberegningene inkluderer ikke brød og er beregnet med margarin.
* Fettinnhold og sammensetning vil variere mellom ulike typer pesto. Disse verdiene kan derfor variere noe.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
200 g kyllingfilet
1 ss margarin eller smør
150 g avokado
100 g reddik
50 g aspargestopper
250 g ruccula
20 g alfalfaspirer
Dressing
3 dl cottage cheese
6 ss pesto
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 383 kcal/ 129 kcal |
Karbohydrater | 5 g/ 1,5 g |
Proteiner | 26 g/ 8,5 g |
Fett | 28 g/ 9,5 g* |
- hvorav mettet fett | 5 g/ 2 g |
- enumettet fett | 11,5 g/ 4 g |
- flerumettet fett | 9,5 g/ 3 g |
Kostfiber | 3 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: