Fremgangsmåte
Skrell rødbetene. Skjær rødbetene i tynne skiver med en kniv eller ostehøvel. Legges i hvitvinseddik i 30 minutter.
Skrell appelsinen, skjær i skiver og derdel den og marinerte rødbeter på fire tallerkener.
Grill eller stek laksen i panne i ca 3 min på hver side.
Server laksen med salaten og topp med salvieolje, eller server denne ved siden av.
Inspirert av oppskrift fra Spar sitt oppskriftshefte "Sommermat til hverdag og fest"
Ingredienser
4 personer
4 laksefileter a 125 g per stk
4 rå rødbeter
2 dl hvitvinseddik
2 appelsiner
Salvieolje
Saft fra 1 sitron
Sitronskallet fra 1/4 sitron
1 neve frisk salvie
4 ss olivenolje
Flaksalt etter smak
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 470 kcal/ 114 kcal |
Karbohydrater | 18 g/ 4,5 g |
Proteiner | 28 g/ 6,5 g |
Fett | 30,5 g/ 7,5 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 18 g/ 4,5 g |
- flerumettet fett | 8 g/ 2 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: