Fremgangsmåte
Skyll og tørk eplene. Fjern kjernehusene og skjær eplene i biter. Drypp sitronsaft over eplene så de ikke blir mørke.
Del fennikelen i fire båder og så i fine strimler. Bruk også stilkene. Bland eplebiter og fennikelstrimler.
Bland sammen olje, eddik og hakket sjalottløk og hell den over salaten.
Dryss på sesamfrø og litt nykvernet pepper rett før servering.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.frukt.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
3 stk eple
Saften av ½ stk sitron
1 stk fennikel
2 ss valnøttolje
1 ss hvitvinseddik
1 stk finhakket sjalottløk
2 ss sesamfrø
Nykvernet pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 131 kcal/ 83 kcal |
Karbohydrater | 12 g/ 7,5 g |
Proteiner | 1,5 g/ 1 g |
Fett | 8 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 4,5 g/ 3 g |
Kostfiber | 3 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: