Fremgangsmåte

Finsnitt rødkålen.

Del granateplet ved å skjære et snitt rundt frukten på tvers. NB. Bare i skallet. Brekk granateplet i biter og plukk ut kjernene. Vær forsiktig så du ikke søler på klærne. Saften er nemlig vanskelig å få av.

Rør sammen ingrediensene til dressingen. Ha i kålen og bland sammen.

Dryss granateplekjerner over.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Kim Holthe

Ingredienser

4 personer

¼ stk rødkål - finsnittet
1 stk granateple

Dressing:
Saften av 1 stk sitron
1 dl lett majones
1 dl matyoghurt
Pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 156 kcal/ 95 kcal
Karbohydrater 10,5 g/ 6 g
Proteiner 2,5 g/ 1,5 g
Fett 11 g/ 6,5 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 1 g
- enumettet fett 5 g/ 3 g
- flerumettet fett 3,5 g/ 2 g
Kostfiber 3,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja