Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på varmluft 180 grader

Rør sammen alle ingrediensene og fordel røren på to stekebrett dekket med bakepapir.

Rut opp knekkebrødene før steking. Ca 32 ruter.

Stek knekkebrødene i varmluftsovn ved 180 grader i 40 minutter. Sett deretter døren litt på gløtt og sett ned temperaturen til 150 grader. Stek videre i 20 minutter til knekkebrødene er tørre.

Næringsberegningene er gjort ut i fra 1 stk av 32 ruter.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

Antall 32

2 dl sammalt rug, fin
2 dl lettkokte havregryn
2 dl havrekli
2 dl hvetekli (kruskakli)
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
2 dl solsikkekjerner
1 ts salt
7 dl vann

Næringsinnhold per stk/ per 100 g

Energi/Kalorier 99 kcal/ 228 kcal
Karbohydrater 5,5 g/ 12,5 g
Proteiner 3,5 g/ 8,5 g
Fett 6 g/ 14 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 1,5 g
- enumettet fett 2 g/ 4,5 g
- flerumettet fett 3 g/ 6,5 g
Kostfiber 4 g/ 9 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei