Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på varmluft 180 grader
Rør sammen alle ingrediensene og fordel røren på to stekebrett dekket med bakepapir.
Rut opp knekkebrødene før steking. Ca 32 ruter.
Stek knekkebrødene i varmluftsovn ved 180 grader i 40 minutter. Sett deretter døren litt på gløtt og sett ned temperaturen til 150 grader. Stek videre i 20 minutter til knekkebrødene er tørre.
Næringsberegningene er gjort ut i fra 1 stk av 32 ruter.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
Antall 32
2 dl sammalt rug, fin
2 dl lettkokte havregryn
2 dl havrekli
2 dl hvetekli (kruskakli)
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
2 dl solsikkekjerner
1 ts salt
7 dl vann
Næringsinnhold per stk/ per 100 g
Energi/Kalorier | 99 kcal/ 228 kcal |
Karbohydrater | 5,5 g/ 12,5 g |
Proteiner | 3,5 g/ 8,5 g |
Fett | 6 g/ 14 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 4,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 6,5 g |
Kostfiber | 4 g/ 9 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: