Fremgangsmåte
Fres løk og hvitløk myk og blank i en kjele med litt olje. Tilsett tomatpuré, og la det surre i ett minutt. Ha deretter i hermetisk tomat, vann, buljongterning og sukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Krydre kyllingfilet med salt og pepper. Ha olje i en varm stekepanne og brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. Etterstek på lav varme under lokk i ca. 4 minutter.
Kjør suppen med stavmikser eller i hurtigmikser til den har en jevn og fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll bønner i en sil og la dem renne av seg. Riv kyllingfileter i tynne strimler og vend inn bønner og hakket basilikum. Øs suppen i dype tallerkner og topp med kyllingfilet, bønner og basilikum. Server med grovt rundstykke.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
2 stk kyllingfilet (à 120 g)
2 ss margarin til steking
½ ts salt
¼ ts pepper
1 boks hermetiske sorte bønner (400 g)
¼ potte frisk basilikum
Tomatsuppe
½ stk grovhakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 ss olje til steking
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater (400 g)
4 dl vann
1 stk grønnsakbuljong (terning)
½ ss sukker
½ ts salt
¼ ts pepper
Næringsinnhold per porsjon / per 100 gram
Energi/Kalorier | 270 kcal/ 67kcal |
Karbohydrater | 20 g/ 5g |
Proteiner | 24,5 g/ 6 g |
Fett | 8,5 g / 2 g |
- hvorav mettet fett | 1 g / 0,3 g |
- enumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 8,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: