Fremgangsmåte

Skjær rødspette i tykke strimler. Varm olje i en wok eller dyp stekepanne og stek rødspette i ca. 1 minutt. Ta den opp.

Skjær grønnsaker i strimler og stek de i ca. 2-3 minutter. Hell på soyasaus.

Rør potetmel ut i fiskebuljong og hell det i woken. Rør om og gi det hele et raskt oppkok.

Rør inn sursøt saus og smak til med salt og pepper.

Vend fisken forsiktig i grønnsakene og varm den i ca. 1 minutt.

Server wok med fullkornris.

Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du bruke glutenfri soyasaus.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet).
Fotograf: Synøve Dreyer

 

Ingredienser

4 personer

400 g rødspettefilet
3 ss rapsolje
1 stk gulrot
0,5 stk paprika
0,5 stk blomkål
100 g brokkoli
100 g sukkererter
1 ss soyasaus
2 ts potetmel
2 dl fiskebuljong
4 ss sursøt saus
Salt og pepper

Tilbehør

2 dl fullkorsris

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 368 kcal/ 100 kcal
Karbohydrater 40 g/ 11 g
Proteiner 22 g/ 6 g
Fett 12 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 0,4 g
- enumettet fett 6 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 3,5 g/ 1 g
Kostfiber 5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei