Fremgangsmåte
Skjær rødspette i tykke strimler. Varm olje i en wok eller dyp stekepanne og stek rødspette i ca. 1 minutt. Ta den opp.
Skjær grønnsaker i strimler og stek de i ca. 2-3 minutter. Hell på soyasaus.
Rør potetmel ut i fiskebuljong og hell det i woken. Rør om og gi det hele et raskt oppkok.
Rør inn sursøt saus og smak til med salt og pepper.
Vend fisken forsiktig i grønnsakene og varm den i ca. 1 minutt.
Server wok med fullkornris.
Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du bruke glutenfri soyasaus.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet).
Fotograf: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
400 g rødspettefilet
3 ss rapsolje
1 stk gulrot
0,5 stk paprika
0,5 stk blomkål
100 g brokkoli
100 g sukkererter
1 ss soyasaus
2 ts potetmel
2 dl fiskebuljong
4 ss sursøt saus
Salt og pepper
Tilbehør
2 dl fullkorsris
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 368 kcal/ 100 kcal |
Karbohydrater | 40 g/ 11 g |
Proteiner | 22 g/ 6 g |
Fett | 12 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,4 g |
- enumettet fett | 6 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: