Fremgangsmåte
Kok linsene i ca. 30 minutter, og hell av vannet (dette kan du gjerne gjøre dagen før). Pass på at de ikke blir så myke at de går i oppløsning.
I en annen kjele smelter du smør, og har i cuminfrøene. La de steke til de begynner å dufte, pass på at de ikke blir brent.
Tilsett hvitløk, ingefær og chili, og boksen med tomater. Bland godt, og tilsett gurkemeie, garam masala og malt koriander.
La småkoke i 5 minutter, mens du rører om i blant.
Tilsett de kokte linsene, og kraften. Smak til med sukker, salt og pepper.
Servér med et generøst dryss med frisk koriander, og nypresset lime til.
Oppskrift er hentet med tillatelse fra Matlyst av Marit Zinocker. Foto: Marit Zinocker
Ingredienser
3 personer
200 gram gule, store linser (Chana dal eller gule splitterter), skylt og bløtlagt i ca 2 timer
1 boks hermetiske tomater
1 fedd finhakket hvitløk
1-2 ts revet/finhakket ingefær
1 chili i tynne ringer
6 dl kraft / buljong
1 ss smør eller margarin
1 ts cuminfrø
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 ts malt koriander
Salt og pepper
Limebåter og 1 stor neve frisk koriander til servering
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 292 kcal/ 70 kcal |
Karbohydrater | 33 g/ 8 g |
Proteiner | 19 g/ 4,5 g |
Fett | 7,5 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 3,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 9,5 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: