Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 60 °C.
Skjær laksen i terninger på ca. 3 cm og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Bak laksen i stekeovnen i 15 minutter.
Fordel bitene i tre skåler, en til hver marinade.
Appelsin og stjerneanis
Strimle det gule skallet og press saften av appelsin. Bland appelsinskall og appelsinsaft med hele stjerneanis, sukker og salt.
Rør til sukkeret er oppløst og smak til med pepper.
Hell marinaden over laksebitene i en av skålene, bland forsiktig og dekk med plastfolie.
La stå og marinere i 1 time før servering.
Eple og kapers
Skjær eple i små terninger, press saften av sitron, og bland disse med kapers og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og la marinaden stå og trekke i noen minutter.
Hell marinaden over laksebitene i en av skålene, bland forsiktig og dekk med plastfolie.
La stå og marinere i 1 time før servering.
Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Studio Hensley-Dreyer
Ingredienser
6 personer
400 g laksefilet, uten skinn og bein
Appelsin og stjerneanis (nr.1)
1 stk appelsin
5 stk stjerneanis
½ ts sukker
½ ts salt
Pepper
Eple og kapers (nr.2)
1 stk lite eple
2 ss sitronsaft
2 ss kapers
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Næringsinnhold per 100 gram-nr.1/ nr.2
Energi/Kalorier | 133 kcal/ 188 kcal |
Karbohydrater | 4 g/ 3 g |
Proteiner | 10,5 g/ 11,5 g |
Fett | 8 g/ 14,5 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 2,5 g |
- enumettet fett | 3 g/ 7 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 3,5 g |
Kostfiber | 1 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: