Fremgangsmåte
Ha hvetemel, margarin og vann i en hurtigmikser, og kjør alt raskt sammen til en fast deig. Kna deigen sammen på kjøkkenbenken. Tilsett litt mer mel om nødvendig. Pakk den i folie og legg den kaldt i cirka 30 minutter.
Del gresskaret i to, fjern kjernehuset og skjær det i båter. Skjær av det meste av skallet, og del båtene i biter.
Bruk en potetrist og damp gresskarbitene i 15-20 minutter eller til de er helt møre. Hell vekk kokevannet og la bitene dampe seg tørre. Ha bitene i hurtigmikseren eller bruk stavmikser, og kjør dem til en fin puré.
Forvarm stekeovnen til 220 °C.
Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Stek paiskallet i cirka 10 minutter. Ta paiskallet ut av ovnen og reduser temperaturen til 180 °C.
Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat.
Smelt margarin. Pisk sammen egg, sukker og margarin. Tilsett gresskarpuré, fløte og vaniljesukker. Vend inn mel- og krydderblandingen.
Ha fyllet i paiskallet. Plasser formen på rist midt i ovnen og stek gresskarpaien i cirka 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Avkjøl på rist.
Server paien lun eller avkjølt med pisket krem til.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no og tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Alexander Benjaminsen
Ingredienser
12 personer
Bunn
200 g hvetemel
100 g margarin
1 ss sukker
1 ss vann
Fyll
400 g gresskar
6 ss hvetemel
½ ts bakepulver
½ ts salt
1 ts malt kanel
1 ts malt allehånde
½ ts malt ingefær
½ ts malt muskat
2 stk egg
1,5 dl sukker (bytt evt til Finesse/Tagatesse, halvér da mengde)
2 ss margarin
3 dl kremfløte (bytt gjerne til matfløte)
2 ts vaniljesukker
Næringsinnhold per stykke/ per 100 g
Energi/Kalorier | 310 kcal/ 275 kcal |
Karbohydrater | 30 g/ 26,5 g |
Proteiner | 4,5 g/ 4 g |
Fett | 19 g/ 16,5 g |
- hvorav mettet fett | 9,5 g/ 8,5 g |
- enumettet fett | 5,5 g/ 5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 1 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: