Fremgangsmåte
Rens og skjær jordbær i fire.
Grovhakk valnøttkjernene.
Legg jordbær, valnøtter og yoghurt lagvis i pene serveringsglass.
Drypp over flytende honning og topp med jordbær.
Tips! Ønsker du en laktosefri dessert kan du erstatte gresk yoghurt med laktosefri yoghurt naturell.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet).
Ingredienser
4 personer
400 g jordbær
4 ts flytende honning (gjerne akasiehonning)*
4 dl gresk yoghurt eller annen naturell type
40 g valnøttkjerner
* Akasiehonning har lavere GI enn vanlig honning. Derfor kan det være et godt valg.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 210 kcal/ 95 kcal |
Karbohydrater | 21 g/ 10 g |
Proteiner | 6 g/ 3 g |
Fett | 11 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 5 g/ 2 g |
Kostfiber | 3 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: