Fremgangsmåte
Skrell og finhakk løken. Skrell gulrot og persillerot og skjær i terninger. Fres grønnsakene i smøret til løken er blank.
Ha i grønnsakbuljong og la det koke til grønnsakene er møre.
Kjør i foodprosessor eller med stavmikser sammen med fløte til en helt jevn suppe.
Ha suppen over i en kjele og smak til med salt og pepper.
Garnityr:
Skjær en gulrot og en persillerot i tynne skiver på langs. Bruk en rotskreller eller en ostehøvel.
Finstrimle vårløken
Vend grønnsakene inn i sitronsaft og ha i suppen rett før servering.
Tips! Grovbrød smaker deilig til.
Næringsinnholdet inkluderer smør og matfløte.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
700 g gulrot
300 g persillerot
1 stk løk
1 l grønnsakbuljong (utblandet)
20 g smør eller margarin
1 dl matfløte eller Vita hjertego'matfløte
Salt og pepper
Garnityr:
1 stk gulrot
1 stk persillerot
1 stk vårløk
1 ts sitronsaft
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 213 kcal/ 63 kcal |
Karbohydrater | 22 g/ 6,5 g |
Proteiner | 4 g/ 1 g |
Fett | 10 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 2 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 0,8 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 9 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: