Fremgangsmåte

Skrell og finhakk løken. Skrell gulrot og persillerot og skjær i terninger. Fres grønnsakene i smøret til løken er blank.

Ha i grønnsakbuljong og la det koke til grønnsakene er møre.

Kjør i foodprosessor eller med stavmikser sammen med fløte til en helt jevn suppe.

Ha suppen over i en kjele og smak til med salt og pepper.

Garnityr:

Skjær en gulrot og en persillerot i tynne skiver på langs. Bruk en rotskreller eller en ostehøvel.

Finstrimle vårløken

Vend grønnsakene inn i sitronsaft og ha i suppen rett før servering.

Tips! Grovbrød smaker deilig til.

Næringsinnholdet inkluderer smør og matfløte. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

700 g gulrot
300 g persillerot
1 stk løk
1 l grønnsakbuljong (utblandet)
20 g smør eller margarin
1 dl matfløte eller Vita hjertego'matfløte
Salt og pepper

Garnityr:
1 stk gulrot
1 stk persillerot
1 stk vårløk
1 ts sitronsaft

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 213 kcal/ 63 kcal
Karbohydrater 22 g/ 6,5 g
Proteiner 4 g/ 1 g
Fett 10 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 6 g/ 2 g
- enumettet fett 2,5 g/ 0,8 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 0,2 g
Kostfiber 9 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja