Fremgangsmåte
Knekk egg i en bolle, og visp dem sammen med vann, salt og pepper.
Smelt margarin i en stekepanne på middels høy varme, og hell eggeblandingen i når smøret slutter å bruse.
Skyv eggerøra inn mot midten etter hvert som den stivner.
Vend forsiktig inn den revne parmesanen.
Skru av varmen og la eggerøra steke ferdig på ettervarmen fra stekepannen. Eggerøra fortsetter å steke/koagulere etter du har tatt den av stekepannen til
den er avkjølt. Pass derfor på at du ikke steker den for mye, slik at den blir tørr.
Finhakk gressløk og dryss over.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no og tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Alf Børjesson
Ingredienser
4 personer
6 egg
6 ss vann
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss margarin til steking
2 ss hakket gressløk
50 g revet parmesan eller annen moden hard ost
Næringsinnhold per porsjon / per 100 gram
Energi/Kalorier | 193 kcal |
Karbohydrater | 0,5 g KH / 0,5 g KH |
Proteiner | 15 g |
Fett | 14,5 g |
- hvorav mettet fett | |
- enumettet fett | |
- flerumettet fett | |
Kostfiber |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: