Fremgangsmåte

Fres løken og hvitløken med litt olje i en stor gryte. Hell i tomatene og tilsett gulrøtter, sellerirot, buljongterninger, vann og vin. La det småkoke i ca. 20 min. Smak til med salt og pepper.

Tilsett purre. Skjær laks, torsk (eller fisk etter ønske) i passende biter og ha det i suppa. La dette trekke til det er så vidt gjennomkokt.

Noen minutter før suppa er ferdig tilsetter du scampi. Bruker du reker tilsettes de rett før servering.

Pynt gjerne med basilikum og server med grovt brød.

Næringsinnhold per porsjon m/hvitvin og uten serveringsforslag.

 

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.

Ingredienser

4 personer

1 stor løk, grovhakket
2–3 fedd hvitløk, presset
2–3 ss olivenolje
1 boks hakkede tomater
2 gulrøtter, strimlet
½ sellerirot, ternet
1 l vann
2 fiskebuljongterninger
3 dl tørr hvitvin (eller ½ ts hvitvinseddik + 1 dl vann)
Salt og pepper
1 purre, strimlet
400–500 g laks
400 g torsk
4–6 scampi eller 100 g rensede reker

Hakket frisk basilikum til pynt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 532 kcal/ 62 kcal
Karbohydrater 13 g/ 1,5 g
Proteiner 51 g/ 6 g
Fett 23,5 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 3,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 12 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 6,5 g/ 1 g
Kostfiber 7 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei