Fremgangsmåte
Vam rapsolje i en panne eller wok. Tilsett chili og karri og la dette surre litt før kjøttet tilsettes. Fres kjøttet raskt under omrøring og ha over i en kjele. Tilsett vann og buljong og kok opp.
Fres grønnsakene lett i to omganger i pannen/woken og ha over i gryten. Småkoke suppen i ca. 5 minutter og smak ev. til med litt salt.
Serveres med grovbrød.
Næringsberegningene inkluderer ikke grovbrød.
Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
300 g skinkebiff i tynne strimler
½ stk rød chili, finhakket
1 ½ ts karri
1 ½ l vann
3 stk grønnsakbuljong (terning)
3 båt hvitløk , finhakket
½ stk rødløk i tynne strimler
½ stk fennikel i tynne strimler
½ stk rød paprika i tynne strimler
1 stk gulrot i tynne staver
1 skive knollselleri (sellerirot) i små terninger
Ca. 1 ts frisk ingefær, revet
Ev. 1 ts salt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 134 kcal/ 24 kcal |
Karbohydrater | 5 g/ 1 g |
Proteiner | 19 g/ 3,5 g |
Fett | 3,5 g/ 0,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,2 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 0,3 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 0,1 g |
Kostfiber | 3 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: