Fremgangsmåte

Vam rapsolje i en panne eller wok. Tilsett chili og karri og la dette surre litt før kjøttet tilsettes. Fres kjøttet raskt under omrøring og ha over i en kjele. Tilsett vann og buljong og kok opp.

Fres grønnsakene lett i to omganger i pannen/woken og ha over i gryten. Småkoke suppen i ca. 5 minutter og smak ev. til med litt salt.

Serveres med grovbrød.

Næringsberegningene inkluderer ikke grovbrød.

Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

300 g skinkebiff i tynne strimler
½ stk rød chili, finhakket
1 ½ ts karri
1 ½ l vann
3 stk grønnsakbuljong (terning)
3 båt hvitløk , finhakket
½ stk rødløk i tynne strimler
½ stk fennikel i tynne strimler
½ stk rød paprika i tynne strimler
1 stk gulrot i tynne staver
1 skive knollselleri (sellerirot) i små terninger
Ca. 1 ts frisk ingefær, revet
Ev. 1 ts salt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 134 kcal/ 24 kcal
Karbohydrater 5 g/ 1 g
Proteiner 19 g/ 3,5 g
Fett 3,5 g/ 0,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,2 g
- enumettet fett 1,5 g/ 0,3 g
- flerumettet fett 0,5 g/ 0,1 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei