Fremgangsmåte

Skrell selleri og skjær den i terninger.

Skjær ca. 100 g sellerirot i fyrstikktynne strimler (til sprøstekt garnityr).

Rens løken og del dem i to.

Legg grønnsakene i en ildfast form og bak dem i ovn på 180°C til alt er mørt, ca. 15 minutter.

Ha grønnsakene og buljongen i en kjele. Kok opp, og mos med en stavmikser.

Tilsett melk og matfløte.

Rør godt, og juster konsistensen med ev. mer buljong.

Kok opp suppen, og smak til med salt og pepper.

Selleristrimler:

Sprøstek selleristrimlene i olje i en varm panne. Dryss salt over.

Avkjøl på et kjøkkenpapir.

Server sellerisuppen med selleristrimler, hakket gressløk og grovt brød.

Næringsinnholdet inkluderer ikke grovt brød.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Øivind Haug 

Ingredienser

4 personer

4 ss smør eller margarin
4 stk sjalottløk
500 g knollselleri (sellerirot) i terninger
6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 dl lettmelk
1 dl matfløte (ev.lettmelk)
Smak til med salt og nykvernet pepper
100 g knollselleri (sellerirot) i strimler
1 ss soyaolje
2 ss klippet frisk gressløk

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 280 kcal/ 70 kcal
Karbohydrater 7 g/ 2 g
Proteiner 5 g/ 1 g
Fett 24 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 7 g/ 2 g
- enumettet fett 9,5 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 5,5 g/ 1,5 g
Kostfiber 5,5 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja