Fremgangsmåte
Skjær fisken i store terninger og drypp saft av sitron over. Skjær gulrot i tynne skiver og kål i tynne strimler.
Surr naturris i rapsolje til den er blank, og tilsett gulrot og kål. La det surre i ca. 5 minutter. Det skal ikke bli brunt.
Rør buljongterning ut i kokende vann, hell over risen og la alt småkoke under lokk i ca. 10 minutter.
Ha fisk og erter i suppen, tilsett revet ingefær, soyasaus og pepper, og la suppen småkoke videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter. Smak til med salt.
Server suppen rykende varm med brød ved siden av.
Næringsberegningen inkluderer 4 skiver grovbrød (ca.35 gram per skive).
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Fotograf: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
500 g torskefilet, uten skinn og bein
0,5 stk sitron
1 stk gulrot
0,25 stk hodekål
0,5 dl naturris
2 ss rapsolje
1 terning fiskebuljong
1 l vann
2 dl erter, fryst
2 ts ingefær, frisk
4 ss soyasaus
0,25 ts pepper, hvit
Salt
Tilbehør
Grovbrød
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 335 kcal/ 58 kcal |
Karbohydrater | 30 g/ 5,5 g |
Proteiner | 38 g/ 6 g |
Fett | 7 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,1 g |
- enumettet fett | 4 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 7,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: