Fremgangsmåte
Kok opp vann, buljongterninger eller kyllingfond, vin, karri, sitron, løk, hvitløk, gulrot og pepper i en kjele. Skjær kyllingen i remser, og legg dem i gryten. Du kan ev. steke dem lett i en panne med litt olje, salt og pepper først.
Tilsett paprika og blomkål, og la koke 2 min. Til slutt tilsetter du asparges, sukkererter og matfløte og lar dette koke 1–2 min.
Næringsberegningene er gjort med utgangspunkt i en rett med tørr hvitvin.
Tips! Dersom du foretrekker andre grønnsaker er det bare å bytte.
Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013
Ingredienser
4 personer
600 g kyllingfileter
1 l vann
2 hønsebuljongterninger eller 3 ss kyllingfond
2 dl tørr hvitvin eller 1–1. ts hvitvinseddik + 1 dl vann
1 ts karri
1 ss sitronsaft
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, presset
2 gulrøtter i tynne skiver
Pepper
1 rød paprika, skive
100 g blomkål i små buketter
100 g fersk asparges i biter
100 g sukkererter
1 dl Vita hjertego’ matfløte
Ferske urter til pynt hvis ønskelig
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 317 kcal/ 47 kcal |
Karbohydrater | 11 g/ 1,5 g |
Proteiner | 39 g/ 6 g |
Fett | 8 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 4 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 2 g/ 0,3 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: