Fremgangsmåte
Skrell grønnsakene og del dem i små terninger. Skjær kyllingfileten i små strimler.
Kok opp vann og salt. Ha i grønnsakene og noen minutter til de er møre.
Tilsett kyllingstrimlene når grønnsakene nesten er kokt.
Smak til med buljong og eventuelt litt salt og pepper. Ha gjerne litt hakket persille over suppen ved servering.
Server grønnsaksuppen med brød eller flatbrød (ev. glutenfrie varianter).
Næringsberegningene inkluderer ikke brød/flatbrød.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
3 personer
2 stk kyllingfilet i strimler
1 l vann
2 stk gulrot
Ca. ¾ stk purre
Ca. 150 g kålrot
Ca. 100 g knollselleri (sellerirot)
1 stk hønsebuljongterning, ev. grønnsaksbuljongterning
2 ss hakket, frisk kruspersille (kan sløyfes)
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 205 kcal/ 31 kcal |
Karbohydrater | 10 g/ 1,5 g |
Proteiner | 32 g/ 5 g |
Fett | 3 g/ 0,5 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g/ 0,1 g |
- enumettet fett | 0,5 g/ 0,1 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,1 g |
Kostfiber | 5,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: