Fremgangsmåte

Rør sammen mel med litt av den kalde melken til du får en klumpfri jevning. Kok opp resten av melken, og rør den inn i jevningen i en tynn stråle mens du rører konstant.

Du kan også røre mel og kald væske sammen i kjelen til det er klumpfritt. Kok så opp under omrøring. La sausen koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt. 

Tips! Sausen blir laktosefri hvis du bruker laktosefri lettmelk.

Ingredienser

4 personer

1½ ss hvetemel
4 dl lettmelk
¼ ts salt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 55 kcal/ 53 kcal
Karbohydrater 7 g/ 7 g
Proteiner 3,5 g/ 3,5 g
Fett 1 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 0,7 g/ 0,7 g
- enumettet fett 0,3 g/ 0,3 g
- flerumettet fett 0 g/ 0 g
Kostfiber 0,1 g/ 0,1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja