Fremgangsmåte
Rør sammen mel med litt av den kalde melken til du får en klumpfri jevning. Kok opp resten av melken, og rør den inn i jevningen i en tynn stråle mens du rører konstant.
Du kan også røre mel og kald væske sammen i kjelen til det er klumpfritt. Kok så opp under omrøring. La sausen koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt.
Tips! Sausen blir laktosefri hvis du bruker laktosefri lettmelk.
Ingredienser
4 personer
1½ ss hvetemel
4 dl lettmelk
¼ ts salt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 55 kcal/ 53 kcal |
Karbohydrater | 7 g/ 7 g |
Proteiner | 3,5 g/ 3,5 g |
Fett | 1 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 0,7 g/ 0,7 g |
- enumettet fett | 0,3 g/ 0,3 g |
- flerumettet fett | 0 g/ 0 g |
Kostfiber | 0,1 g/ 0,1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: