Fremgangsmåte
Rist solsikkekjernene på middels varme i en tørr stekepanne til de har blitt gyldne. Avkjøl noen minutter før du finmaler kjernene i blender eller med stavmikser.
Ha i ruccola, sitron, salt, pepper og olivenolje, og mal det videre til alt er godt blandt. Tilpass konsistensen med mengde olivenolje, mer olje gir mer flytende pesto.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Ida Marie Pedersen, fitfoodbyida. Foto: Ida Marie Pedersen
Ingredienser
Antall 1
1 ½ dl solsikkekjerner
4 never ruccola
½-1 fedd hvitløk
1 skvis sitron
Salt
Pepper
Ca. ½ dl olivenolje
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 487 kcal |
Karbohydrater | 8 g |
Proteiner | 9 g |
Fett | 45 g |
- hvorav mettet fett | 6 g |
- enumettet fett | 26 g |
- flerumettet fett | 11 g |
Kostfiber | 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: