Fremgangsmåte

Rist solsikkekjernene på middels varme i en tørr stekepanne til de har blitt gyldne. Avkjøl noen minutter før du finmaler kjernene i blender eller med stavmikser.

Ha i ruccola, sitron, salt, pepper og olivenolje, og mal det videre til alt er godt blandt. Tilpass konsistensen med mengde olivenolje, mer olje gir mer flytende pesto.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Ida Marie Pedersen, fitfoodbyida. Foto: Ida Marie Pedersen

Ingredienser

Antall 1

1 ½ dl solsikkekjerner
4 never ruccola
½-1 fedd hvitløk
1 skvis sitron
Salt
Pepper
Ca. ½ dl olivenolje

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 487 kcal
Karbohydrater 8 g
Proteiner 9 g
Fett 45 g
- hvorav mettet fett 6 g
- enumettet fett 26 g
- flerumettet fett 11 g
Kostfiber 3 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei