Fremgangsmåte
Hell vannet av tunfisken og ha fisken i en liten bolle. Tilsett matyoghurt og sitronpepper og rør om.
Vask salatene i rikelig med kaldt vann. Rist salaten tørr i et kjøkkenhåndklede eller i en salatslynge. Riv salatbladene og ha det i en stor bolle.
Skjær tomatene i båter og paprikaen i staver. Skyll salatbønnene i kaldt vann og la de renne av i et dørslag. Rør sammen alle ingrediensene i vinaigretten, tilsett den i salatblandingen og vend den inn.
Salatingrediensene fordeles på tallerkener og toppes med tunfiskblandingen.
Serveres med et stykke grovt brød.
Tips! For å få en glutenfri rett kan brødet erstattes med glutenfritt brød. For å få en laktosefri rett kan man bytte ut matyoghurt med laktosefri yoghurt.
Næringsberegningene inkluderer ikke brød.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
2 bokser hermetisk tunfisk i vann
200 g matyoghurt
½ ts sitronpepper
75 g ruccula
1 stk rød lollo salat
1 stk hjertesalat
4 stk tomater
2 stk gul paprika
1 boks hermetiske røde bønner/salatbønner
Vinaigrette
1 ss balsamicoeddik
4 ss olivenolje
1 krm salt
1 krm pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 330 kcal/ 74 kcal |
Karbohydrater | 19 g/ 4 g |
Proteiner | 25 g/ 5,5 g |
Fett | 15,5 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 4 g/ 1 g |
- enumettet fett | 7,5 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 8 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: