Fremgangsmåte

Hell vannet av tunfisken og ha fisken i en liten bolle. Tilsett matyoghurt og sitronpepper og rør om.

Vask salatene i rikelig med kaldt vann. Rist salaten tørr i et kjøkkenhåndklede eller i en salatslynge. Riv salatbladene og ha det i en stor bolle.

Skjær tomatene i båter og paprikaen i staver. Skyll salatbønnene i kaldt vann og la de renne av i et dørslag. Rør sammen alle ingrediensene i vinaigretten, tilsett den i salatblandingen og vend den inn.

Salatingrediensene fordeles på tallerkener og toppes med tunfiskblandingen.

Serveres med et stykke grovt brød.

Tips! For å få en glutenfri rett kan brødet erstattes med glutenfritt brød. For å få en laktosefri rett kan man bytte ut matyoghurt med laktosefri yoghurt.

Næringsberegningene inkluderer ikke brød. 

 

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

2 bokser hermetisk tunfisk i vann
200 g matyoghurt
½ ts sitronpepper
75 g ruccula
1 stk rød lollo salat
1 stk hjertesalat
4 stk tomater
2 stk gul paprika
1 boks hermetiske røde bønner/salatbønner

Vinaigrette

1 ss balsamicoeddik
4 ss olivenolje
1 krm salt
1 krm pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 330 kcal/ 74 kcal
Karbohydrater 19 g/ 4 g
Proteiner 25 g/ 5,5 g
Fett 15,5 g/ 3,5 g
- hvorav mettet fett 4 g/ 1 g
- enumettet fett 7,5 g/ 1,5 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 8 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja