Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C.
Skjær laksen i serveringsstykker.
Skjær gulrot og squash i tynne staver og legg i en smurt ildfast form.
Legg laksestykkene over grønnsakene.
Saus
Finhakk hvitløk og riv ingefær, og bland med de andre ingrediensene til sausen.
Hell sausen over laksen og grønnsakene, og stek i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Server laksegryten med villris ved siden av, og dryss gjerne over frisk koriander om du har.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no. Foto: Studio Dreyer-Hensley.
Ingredienser
4 personer
500 g laksefilet, uten skinn og bein
2 stk gulrot
½ squash, grønn
Saus
1 fedd hvitløk
1 ts ingefær, frisk
2 dl lett kokosmelk
2 ss curry paste, rød
1 dl kyllingbuljong
1/4 ts chilipasta
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 338 kcal/ 135 kcal |
Karbohydrater | 4 g/ 1,5 g |
Proteiner | 26 g/ 10,5 g |
Fett | 24 g/ 9,5 g |
- hvorav mettet fett | 7 g/ 3 g |
- enumettet fett | 7,5 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 6,5 g/ 3 g |
Kostfiber | 2 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: