Fremgangsmåte
Brun karbonadedeigen med rapsolje i en stekepanne og tilsett tacokrydderet og vann.
Tilsett bønnen på slutten av steketiden.
Salat
Vask grønnsakene og salaten. Skjær i biter og bland sammen. Sil bort saften fra mais- og ananasboksene (hvis ikke du bruker fersk), og tilsett. Bland sammen.
Tomatsalsa
Finhakk løk , hvitløk og chili.(Fjern ev frø og det hvite i chilien hvis du ikke vil ha salsaen for sterk.)
Tilsett saft fra sitron eller lime og la stå og trekke i 20-30 min.
Del tomatene i to og ta ut "innmaten".
Hakk tomatkjøttet og bland inn marinert løk og chili.
Tilsett hakket koriander og smak til med salt.
Servers gjerne i fire porsjonsskåler, med salat i bunn og kjøtt og tomatsalsa på toppen/ved siden av.
Tips! Server også gjerne guacamole (avokadodipp) og kesam (mager) ved siden av. Kesam kan erstattes med laktosefri kesam mager hvis retten må være laktosefri.
Næringsinnholdet inkluderer hjemmelaget tacokrydder. Guacamole og kesam er ikke inkludert i næringsberegningene.
Oppskriftsbildet avviker noe fra oppskriften.
Ingredienser
4 personer
1 ss rapsolje
400 g karbonadedeig
Hjemmelaget tacokrydder, til 4 porsjoner (ev. kjøpt)
1 dl vann
1 boks kidneybønner, avskylt
Salat:
2 hjertesalat eller salat etter ønske
3 tomater
1/2-1 agurk
1 liten boks mais
100 g fersk ananas eller 1 liten boks ananas, biter
Ev. 1/2 rødløk
Tomatsalsa:
1/2 rødløk
2 fedd hvitløk
½ rød chili
saften av ½ sitron eller ½ -1 lime
5 tomater
Frisk koriander
1 ss olivenolje
Ev. 2-3 ss sweet chilisaus
Litt salt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 389 kcal/ 69 kcal |
Karbohydrater | 33 g/ 6 g |
Proteiner | 31 g/ 5,5 g |
Fett | 12 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 5,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,3 g |
Kostfiber | 12 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: