Fremgangsmåte
Legg byggryn i bløt i kaldt vann natten over. Hell fra bløtevannet.
Kok opp melk, ha i byggryn og la grøten småkoke i 30-40 minutter. Rør av og til slik at det ikke svir seg. Smak til med salt.
Server med friske bær. Byggrynsgrøt kan også være basis for byggkrem.
Tips! Revet eple, hakkede nøtter og tørket frukt smaker også godt sammen med grøten.
Tidsforbruk inkluderer ikke bløtleggingstid.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
5 personer
3 dl byggryn
1 ½ l lettmelk eller ekstra lettmelk
1 ts salt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 243 kcal/ 94 kcal |
Karbohydrater | 41 g/ 16 g |
Proteiner | 11,5 g/ 4,5 g |
Fett | 2,5 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 0,5 g/ 0,2 g |
- flerumettet fett | 0,2 g/ 0,1 g |
Kostfiber | 5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: