Fremgangsmåte
Skåld halvparten av mandlene og la de ligge til tørk minst ett døgn. Du kan også velge å skolde alle mandlene eller bruke dem ubehandlet. Bruker du mandlene ubehandlet vil kransekaken få en mørkere farge.
Mal alle mandlene og sikt inn sukrinmelis, mel og bakepulver samtidig som du knar inn eggehvitene og flytende suketter. Hold gjerne igjen den siste eggehviten og tilsett den i små porsjoner til deigen er passe fast.
Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Trill så kransekakedeigen ut til fingertykke pølser, eller bruk en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med margarin og dryss i mel etter ønske. Deretter legger du "pølsene" i kransekakeformene.
Stek kransekakeformene på et stekebrett midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist. La de bli helt avkjølt.
Pynt gjerne med sukrinmelisglasur.
Kransekaken blir glutenfri hvis du bruker glutenfritt mel.
Næringsinnhold er uten glasur.
Næringsinnhold pr 100 g (med vanlig melis):
454 kcal, 21,7 gr KH, 33,5 g fett (hvorav 2,8 g mettet fett, 20,7 g enumettet fett, 8,6 g flerumettet fett), 14,9 g protein, 4,5 g fiber
Ingredienser
Antall 1
600 g mandler
150 g sukrinmelis
2 1/2 ss mel
1 ts bakepulver
4 eggehviter
2 1/2 ts flytende suketter
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 393 kcal |
Karbohydrater | 7 g |
Proteiner | 15 g |
Fett | 34 g |
- hvorav mettet fett | 3 g |
- enumettet fett | 21 g |
- flerumettet fett | 9 g |
Kostfiber | 4,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: