Fremgangsmåte

Rør sammen ingrediensene og la det svelle i ca. 20 min. Klappes jevnt og tynt utover på 2 stekebrett med bakepapir.
Bruk en pizzatrinse eller lignende for å rute opp passe store knekkebrød.

Stekes med varmluft ved 180 °C i 40–50 min. til de er gyllenbrune.

Avkjøles på rist og oppbevares i en tett boks.

Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013

Ingredienser

Antall 1

2 dl store havregryn
2 dl sammalt spelt (eller grovmalt rug)
3 ½ dl havrekli
1 dl linfrø
2 ½ dl sesamfrø
2 ½ dl solsikkefrø
½ ts salt
7 dl vann

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 231 kcal
Karbohydrater 13 g
Proteiner 8 g
Fett 15 g
- hvorav mettet fett 2 g
- enumettet fett 4 g
- flerumettet fett 8 g
Kostfiber 7 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei