Fremgangsmåte
Krydderpaste
Ha løk, hvitløk, peanøtter, ingefær, chili, vann, koriander, spiskummen, fennikel, gurkemeie, kanel, kardemomme, nellik og nykvernet pepper i en bolle til food prosessor. Bland til kryddeblandingen har en paste-tekstur.
Kyllinggryta
Varm olje i en panne. Tilsett krydderpasten og kok inn i oljen, ca 3 minutter. Ha i kylling og kok i 2 minutter, til kyllingen er tildekt med krydderet.
Tilsett tomat og kyllingkraft, og kok opp.
Reduserer varmen, la småkoke mens du rører innimellom. La småkoke i ca 30 minutter. Sausen skal tykne litt.
Ha kokosmelken i panna. Kok opp, og la småkoke på lav varme i 10 minutter.
Ha i limesaft og rør sammen. Smak til med salt og pepper.
Pynt gjerne med noen skiver chili. Server med villris og en salat.
Næringsinnholdet inkluderer ikke villris og salat.
Tips! Retten får en tykkere konsistens hvis du bruker vanlig kokosmelk, men da vil retten også få et høyere innhold av mettet fett. Du kan også erstatte kokosmelk med Vita hjerte'go matfløte. Da vil rettens innhold av mettet fett reduseres betraktelig.
Ingredienser
4 personer
1 ss rapsolje
500 g kyllingfilet
1 stor tomater, hakket
1,5 dl kyllingkraft/buljong og vann
2 dl kokosmelk, lett
½ ss limesaft
Krydderpaste
1 løk, hakket
1 dl peanøtter, hakket
1 hvitløksfedd, finhakket
½-1 ss ingefær, revet
1/2 rød chili, hakket
½ ss vann
1 teskje koriander, krydder
½ teskje spisskummen, krydder
½ teskje fennikel, krydder
½ teskje gurkemeie, krydder
½ teskje kanel, krydder
½ teskje kardemomme, krydder
1/4 teskje nellik
1/4 teskje nykvernet pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 284 kcal/ 124 kcal |
Karbohydrater | 2,5 g/ 1 g |
Proteiner | 34 g/ 15 g |
Fett | 15 g/ 6,5 g |
- hvorav mettet fett | 5 g/ 2 g |
- enumettet fett | 6 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: