Fremgangsmåte
La fiskestykkene ligge i kaldt vann i minst 1 time før koking. Kok opp vann tilsatt salt. Tilsett pepper og eddik, og kok opp vannet igjen. Legg i fiskestykkene, la vannet koke opp, trekk kasserollen til side og la torsken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 minutter.
Karrisaus
Finhakk sjalottløk og surr i flytende margarin sammen med karri til løken er myk, men ikke brun.
Hell på fiskekraft og la det småkoke i et par minutter. Avkjøl sausen litt og pisk inn eggeplomme. Sausen må ikke koke mens eggeplommene piskes inn, da skiller den seg. Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad.
Server torskeskivene med karrisaus, kokte poteter og grønnsaker.
Næringsberegningen inkluderer tilbehør.
Tips! Ønsker du en rett uten laktose kan du bruke margarin uten melk eller rapsolje.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Fotograf: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
800 g torsk, skiver
2 l vann
1 dl salt
1 ts pepper, hel sort
1 ss eddik
Karrisaus
1 stk sjalottløk
1 ts karri
1 ss margarin, flytende
2 dl fiskekraft
2 stk eggeplommer
Salt og pepper
Tilbehør
400 g potet
2 gulrøtter
½ brokkoli
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 312 kcal/ 67 kcal |
Karbohydrater | 21 g/ 4,5 g |
Proteiner | 42 g/ 9 g |
Fett | 5,5 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,3 g |
- enumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,4 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: