Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Hell forsiktig i olje. Tilsett siktet hvetemel (ev.mandelmel) og krydder. Vend tilslutt inn raspet gulrot.
Hell røren i en smurt springform (22 cm), med bakepapir i bunn. Stek kaken på 175 °C i ca. 50 minutter. Avkjøl på rist.
Sjekk om kaken er ferdig stekt ved å stikke en trepinne i midten av kaken, er pinnen tørr er kaken ferdig.
Ingredienser
12 personer
4 stk egg
2 dl sukrin og søtning tilsvarende 1 dl sukker*
1 ½ dl rapsolje
2 dl hvetemel
1 dl mandelmel (ev.hvetemel)
1 ts vaniljesukker eller frøene fra 1 vaniljestang
2 ts natron
1 ½ ts malt kanel
Ev. 1 ts kardemomme
Ev. 1 ts ingefær
4 stk middels stor revet gulrot
Glasur:
200 g lettere Philadelphia kremost
100 g SukrinMelis
Søtning tilsvarende 20 g sukker eller 20 g vanlig melis
1 ts vaniljesukker/vaniljepulver
* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. For å få søtere smak kan deler av Sukrin erstattet med mer intense søtningsstoff. Halve mengden kan også erstattes med sukker, hvis du kun ønsker et sukkerredusert syltetøy.
Næringsinnhold per stykke/ per 100 g
Energi/Kalorier | 238 kcal/ 206 kcal |
Karbohydrater | 12 g/ 10,5 g |
Proteiner | 6 g/ 5 g |
Fett | 18 g/ 15,5 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 3 g |
- enumettet fett | 9,5 g/ 8 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 3,5 g |
Kostfiber | 1,5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: