Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett. Skjær torskefilet i grove biter og legg bitene på bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre godt med salt og pepper. Sett til side.
Grovhakk løk og skjær brokkoli i små buketter. Fjern det groveste av stilken og del resten i biter.
Smelt margarin/smør i en kjele. Fres løken myk og blank. Ha i brokkolibuketter og -stilk, og fres videre i et par minutter.Tilsett fiskekraft og kok opp. Senk varmen og la det hele koke i 3-4 minutter, til brokkolien er mør. Ha i erter og fløte og kok opp på nytt.
Skrell og kutt rødløken i to, kutt i skiver. Bland sammen eddik, sukker og vann. Bland alt godt sammen og la stå og trekke til servering.
Sett torskebitene midt i stekeovnen i 5-7 minutter, til den er ferdig stekt (trykk på en av bitene med en finger. Når den flaker seg, er den ferdig).
Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er fortykk. Kok opp, smak til med salt og pepper. Fordel torskebitene i dype tallerkener og hell suppen forsiktig rundt. Topp med syltet rødløk og hakket gressløk. Drypp over noen dråper god olivenolje og server.
Obs! De fleste buljongene er glutenfrie, men sjekk dette for en glutenfri rett.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen
Ingredienser
4 personer
800 g torskefilet
1 ts salt
½ ts pepper
Suppe:
1 stk løk
½ stk brokkoli
2 ss margarin
8 dl fiskekraft eller fiskebuljong
400 g frosne erter
1 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
Topping:
1 stk rødløk
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
1 ss vann
1 ss hakket frisk gressløk
1 ss olivenolje
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 365 kcal / 54 kcal |
Karbohydrater | 18 g / 2,5 g |
Proteiner | 44,5 g / 6,5 g |
Fett | 11 g / 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 4 g / 0,5 g |
- enumettet fett | 3,5 g / 0,5 g |
- flerumettet fett | 1 g / 0 g |
Kostfiber | 8,5 g / 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: