Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett. Skjær torskefilet i grove biter og legg bitene på bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre godt med salt og pepper. Sett til side.

Grovhakk løk og skjær brokkoli i små buketter. Fjern det groveste av stilken og del resten i biter.
Smelt margarin/smør i en kjele. Fres løken myk og blank. Ha i brokkolibuketter og -stilk, og fres videre i et par minutter.Tilsett fiskekraft og kok opp. Senk varmen og la det hele koke i 3-4 minutter, til brokkolien er mør. Ha i erter og fløte og kok opp på nytt.

Skrell og kutt rødløken i to, kutt i skiver. Bland sammen eddik, sukker og vann. Bland alt godt sammen og la stå og trekke til servering.

Sett torskebitene midt i stekeovnen i 5-7 minutter, til den er ferdig stekt (trykk på en av bitene med en finger. Når den flaker seg, er den ferdig).

Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er fortykk. Kok opp, smak til med salt og pepper. Fordel torskebitene i dype tallerkener og hell suppen forsiktig rundt. Topp med syltet rødløk og hakket gressløk. Drypp over noen dråper god olivenolje og server.

Obs! De fleste buljongene er glutenfrie, men sjekk dette for en glutenfri rett.

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen

Ingredienser

4 personer

800 g torskefilet
1 ts salt
½ ts pepper

Suppe:
1 stk løk
½ stk brokkoli
2 ss margarin
8 dl fiskekraft eller fiskebuljong
400 g frosne erter
1 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper

Topping:
1 stk rødløk
1 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
1 ss vann
1 ss hakket frisk gressløk
1 ss olivenolje

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 365 kcal / 54 kcal
Karbohydrater 18 g / 2,5 g
Proteiner 44,5 g / 6,5 g
Fett 11 g / 1,5 g
- hvorav mettet fett 4 g / 0,5 g
- enumettet fett 3,5 g / 0,5 g
- flerumettet fett 1 g / 0 g
Kostfiber 8,5 g / 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja