Fremgangsmåte

Ha ingrediensene i en blender og bland godt sammen til en jevn og klumpfri is. Du kan også ha ingrediensene i en bolle og bruke stavmikser.  

Smak til med søtning etter hvor søt du ønsker isen. Sukrinmelis eller flyende søtning er å anbefale, da det blander seg godt inn i isen. Spis gjerne med en gang, eller frys ned til servering. Det er enklest å lage kuler om den har stått litt i fryseren først.

Tips! Sorbeten blir laktosefri hvis du bruker laktosefri kesam.

Ingredienser

4 personer

500 g frosne bringebær
500 g mager kesam eller gresk yoghurt
Søtning etter smak

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 128 kcal/ 52 kcal
Karbohydrater 9 g/ 4 g
Proteiner 16 g/ 6,5 g
Fett 1,5 g/ 0,7 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,3 g
- enumettet fett 0,2 g/ 0,1 g
- flerumettet fett 0,3 g/ 0,2 g
Kostfiber 5,5 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja