Fremgangsmåte
Ha ingrediensene i en blender og bland godt sammen til en jevn og klumpfri is. Du kan også ha ingrediensene i en bolle og bruke stavmikser.
Smak til med søtning etter hvor søt du ønsker isen. Sukrinmelis eller flyende søtning er å anbefale, da det blander seg godt inn i isen. Spis gjerne med en gang, eller frys ned til servering. Det er enklest å lage kuler om den har stått litt i fryseren først.
Tips! Sorbeten blir laktosefri hvis du bruker laktosefri kesam.
Ingredienser
4 personer
500 g frosne bringebær
500 g mager kesam eller gresk yoghurt
Søtning etter smak
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 128 kcal/ 52 kcal |
Karbohydrater | 9 g/ 4 g |
Proteiner | 16 g/ 6,5 g |
Fett | 1,5 g/ 0,7 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,3 g |
- enumettet fett | 0,2 g/ 0,1 g |
- flerumettet fett | 0,3 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 5,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: