Fremgangsmåte
Tørk kyllingbitene med litt tørkepapir og la dem ligge og temperere seg mens du forbereder resten av ingrediensene.
Skrell søtpoteten og skjær den i grove biter. Vask grønnkål og skjær vekk det groveste av stilken. Grovhakk hvitløk.
Ha litt olje i bunnen av en stor ildfast form eller langpanne. Legg kyllingbiter, søtpotet, grønnkål og hvitløk utover i formen slik at det ikke ligger oppå hverandre. Press sitronsaften og fordel den i pannen. Drypp over olivenolje og krydre med salt, pepper og oregano.
Plasser formen midt i ovnen på 200 °C og stek i 20-25 minutter til kyllingbitene er gjennomstekt og søtpoteten har fått fin, gyllen farge. Grønnkålen kan bli litt mørk i kantene.
Server gjerne kyllingformen med fullkornris eller grovt godt brød.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen
Ingredienser
4 personer
800 g kylling overlår
1 stk søtpotet
250 g grønnkål
Saften av 1 stk sitron
6 båter hvitløk
4 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
2 ts salt
1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 372 kcal/ 116 kcal |
Karbohydrater | 8,5 g/ 2,5 g |
Proteiner | 49 g/ 15 g |
Fett | 14,5 g/ 4,5 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 8,5 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 4 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: