Fremgangsmåte
Vask og kutt purre i tynne skiver. Fres purre i smør i en vid gryte eller panne i noen minutter og strø over hvetemel. Spe med lettmelk.
Tin opp og skjær deretter torskefileten i store terninger. Fordel fisken i sausen. La den ligge og trekke i 5 - 10 minutter.
Strø over reker og paprika rett før servering.
Serveres med ruccula og ris.
Næringsberegningene er inkl. margarin.
Oppskiften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
1 stk purre
1 ss smør/myk margarin
1 ss hvetemel
3 dl lettmelk (ev. laktosefri lettmelk)
800 g torskefilet, frossen
200 g reker
¼ stk rød paprika
Tilbehør:
100 g ruccula
2 dl fullkornris
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 442 kcal/ 97 kcal |
Karbohydrater | 39 g/ 8,5 g |
Proteiner | 61 g/ 13,5 g |
Fett | 4,5 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,2 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 0,3 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,3 g |
Kostfiber | 3 g/ 1 |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: