Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 grader. Finn fram 4 små porsjonsformer og smør dem med mykt smør.
Ha 250 gram av bærene i en kasserolle sammen med halve mengden sukrin, den halve desiliteren med vann, vaniljesukker og sitronsaft og kok opp. Rør ut maizena i den siste spiseskjeen vann og rør inn. La sausen småkoke i 2-3 minutter.
Ha eggehvitene i en ren stål- eller glassbolle og pisk dem halvstive enten for hånd eller i en miksmaster. Tilsett den resterende mengden med sukrin mens du pisker videre helt til oppløst. Marengsen skal være blank og nesten føles litt seig.
Bland sammen bærsausen og eggehvitene. Poenget er å beholde så mye som mulig av den lufta som akkurat er pisket inn i eggene. For å få best resultat rører du først 1 ½ dl av bærsausen forsiktig inn i eggehvitene. Resten av sausen fordeler du i de fire porsjonsformene. Fordel eggehvitene på toppen og stek dem midt i stekeovnen i 5-6 minutter.
Server gjerne med noen friske bringebær på toppen.
Hvis du skal ha selskap kan du lage ferdig desserten, men ikke steke den, og la den stå i kjøleskapet i 3-4 timer før du setter den rett inn på 200 grader. Forleng steketiden med 1-2 minutter, men følg med slik at eggehvitene ikke blir tørre og begynner å krympe.
NB: Næringsberegningen er gjort med 50 g sukker.
Ingredienser
4 personer
300 g bringebær
150 g Sukrin*
1/2 dl + 1 ss vann
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft
2 ts maizena
2 eggehviter
* Sukrin er ikke like søtt som sukker på smak. Et tips er derfor å bruke 100 g sukrin og annen søtning tilsvarende 50 g sukker, ev 50 g sukker. Da blir desserten kun sukkerredusert.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 90 kcal/ 61 kcal |
Karbohydrater | 17,5 g/ 12 g |
Proteiner | 3 g/ 2 g |
Fett | 0,3 g/ 0,2 g |
- hvorav mettet fett | 0 g |
- enumettet fett | 0 g |
- flerumettet fett | 0,3 g/ 0,2 g |
Kostfiber | 3 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: