Fremgangsmåte
Mal opp mandler, hasselnøtter og valnøtter.
Bland vann, olje og gjær. Bland inn den malte nøtteblandingen, havregryn, mel og salt.
Elt deigen godt.
Hev deigen i 1-2 timer. Kle tre brødformer med bakepapir. Fordel deigen i formene og la deigen etterheve mens ovnene varmes opp. Sett ovnen på 200 grader.
Sett brødene nederst i ovnen, la de steke i 50-60 minutter. Ta brødene ut av formen og stek dem videre i 10 minutter uten form for å få skorpe rundt. Avkjøles på rist.
Ingredienser
Antall 4
1.8 l vann
½ dl olje
25 g gjær
1-2 ss salt
950 g hvetemel
400 g sammalt grov hvetemel
500 g sammalt fin hvetemel
125 g havregryn
275 g bland mandler, hasselnøtter og valnøtter
Næringsinnhold per 100 g
Energi/Kalorier | 215 kcal |
Karbohydrater | 31 g |
Proteiner | 7 g |
Fett | 6 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g |
- enumettet fett | 3 g |
- flerumettet fett | 2 g |
Kostfiber | 5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: