Fremgangsmåte
Skjær løk og tomater i båter, squash i skiver og paprika i strimler. Hakk hvitløken og fres alt i stekepanna. Krydre, og ha det over i ildfast form.
Gni filetene inn med krydder og urter. Brun dem raskt i stekepanna. Legg de over i den ildfaste formen, sett steketermometer i den tykkeste delen.
Stek på 125 °C til steketermometeret viser 70 °C, da er de medium stekt. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen. Server med potet.
Næringsberegningen inkluderer 400 g potet.
Næringsberegning uten potet er: 208 kcal, 6,5 g karbohydrater, 22,8 g protein, 9,4 g fett (hvorav 1,7 g mettet fett, 4,9 g enumettet fett, 2,2 g flerumettet fett), 3,2 g kostfiber.
Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
Ca. 400 g indrefilet av svin
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss rapsolje
2 ss hakket bladpersille eller salvie
Ratatouille
1 stk rødløk
1 båt hvitløk
1 stk grønn squash
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
4 stk tomat
1 ts salt
½ ts pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 225 kcal/ 58 kcal |
Karbohydrater | 10 g/ 2,5 g |
Proteiner | 25 g/ 6,5 g |
Fett | 8,5 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 4 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 4 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: