Fremgangsmåte

Skjær løk og tomater i båter, squash i skiver og paprika i strimler. Hakk hvitløken og fres alt i stekepanna. Krydre, og ha det over i ildfast form.

Gni filetene inn med krydder og urter. Brun dem raskt i stekepanna. Legg de over i den ildfaste formen, sett steketermometer i den tykkeste delen.

Stek på 125 °C til steketermometeret viser 70 °C, da er de medium stekt. Det tar ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen. Server med potet.

Næringsberegningen inkluderer 400 g potet.

Næringsberegning uten potet er: 208 kcal, 6,5 g karbohydrater, 22,8 g protein, 9,4 g fett (hvorav 1,7 g mettet fett, 4,9 g enumettet fett, 2,2 g flerumettet fett), 3,2 g kostfiber.

Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

Ca. 400 g indrefilet av svin
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss rapsolje
2 ss hakket bladpersille eller salvie

Ratatouille

1 stk rødløk
1 båt hvitløk
1 stk grønn squash
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
4 stk tomat
1 ts salt
½ ts pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 225 kcal/ 58 kcal
Karbohydrater 10 g/ 2,5 g
Proteiner 25 g/ 6,5 g
Fett 8,5 g/ 2 g
- hvorav mettet fett 1,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 4 g/ 1 g
- flerumettet fett 2 g/ 0,5 g
Kostfiber 4 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei