Fremgangsmåte
Fres hvitløk raskt i en varm stekepanne med olje. Legg i terninger av kyllingfilet, hell på vann og ha i buljongterning. Sett på lokk og la det trekke i 2-3 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.
Smak til kyllingen med chilipulver, limesaft, salt og pepper. Kraften skal være sterk, men også syrlig. Avkjøl litt.
Bland sammen bønne-linsemiks, agurk, rødløk og hjertesalat i en bolle. Hell kyllingbitene og kraften over i bollen med grønnsaker og bland godt.
Salaten smaker ekstra godt om du drysser over grovhakket koriander og mynte før servering. Anrett salaten i en stor bolle eller i dype tallerkener.
Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
4 stk kyllingfilet i små terninger, à 120 g
2 båter finhakket hvitløk
1 ss olje til steking
2 dl vann
1 stk hønsebuljongterning
1 ts chilipulver
Saft av 1⁄2 stk lime
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1 pk bønne-linsemiks , à 125 g
1 stk agurk i små terninger
1 stk rød løk i tynne skiver
2 stk hjertesalat revet i grove biter
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 209 kcal/ 57 kcal |
Karbohydrater | 8,5 g/ 2,5 g |
Proteiner | 33 g/ 9 g |
Fett | 4 g/ 1 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g/ 0,2 g |
- enumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,3 g |
Kostfiber | 3,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: