Fremgangsmåte
Brekk av eller skjær vekk nederste del av aspargesen. Skrell hvit asparges.
Kok gjerne kraft av aspargesskall og avskjær.
Skjær av aspargestoppene og spar dem til servering. Kutt resten av aspargesen i biter sammen med løken.
Fres asparges og løk i margarin i en kjele til det er mykt og blankt. Hell i kraft (bruk eventuelt kraft kokt på skall og avskjær) og fløte og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke til aspargesen er helt myk.
Kjør suppen helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Kok aspargestoppene møre i litt lettsaltet vann og fordel dem i dype tallerkener. Hell i suppen og dryss litt finhakkede urter på toppen.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen.
Ingredienser
4 personer
500 g grønn frisk asparges (eller hvit)
1 stk løk
2 ss margarin
5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
2 dl matfløte
1 ss sitronsaft
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 187 kcal/ 54 kcal |
Karbohydrater | 8 g/ 2,5 g |
Proteiner | 5 g/ 1,5 g |
Fett | 15 g/ 4,5 g |
- hvorav mettet fett | 7,5 g/ 2 g |
- enumettet fett | 4 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 3,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: