Fremgangsmåte

Brekk av eller skjær vekk nederste del av aspargesen. Skrell hvit asparges.

Kok gjerne kraft av aspargesskall og avskjær.

Skjær av aspargestoppene og spar dem til servering. Kutt resten av aspargesen i biter sammen med løken.

Fres asparges og løk i margarin i en kjele til det er mykt og blankt. Hell i kraft (bruk eventuelt kraft kokt på skall og avskjær) og fløte og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke til aspargesen er helt myk.

Kjør suppen helt glatt med stavmikser eller i hurtigmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Kok aspargestoppene møre i litt lettsaltet vann og fordel dem i dype tallerkener. Hell i suppen og dryss litt finhakkede urter på toppen.

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen.

Ingredienser

4 personer

500 g grønn frisk asparges (eller hvit)
1 stk løk
2 ss margarin
5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
2 dl matfløte
1 ss sitronsaft

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 187 kcal/ 54 kcal
Karbohydrater 8 g/ 2,5 g
Proteiner 5 g/ 1,5 g
Fett 15 g/ 4,5 g
- hvorav mettet fett 7,5 g/ 2 g
- enumettet fett 4 g/ 1 g
- flerumettet fett 1 g/ 0,5 g
Kostfiber 3,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja