Fremgangsmåte
Visp sammen egg og syrnet melk. Tilsett alt melet, sukker og natron og visp til røren er uten klumper.
La røren stå og svelle i ca 20 minutter.
Smør en steketakke eller stekepanne. Hell en liten øse med røre i stekepannen. Stek lappene på begge sider ved middels varme til de har en pen gyllen farge og er gjennomstekt.
Bland sammen rømme og pepperrot.
Legg på salat, roastbiff og pepperrotrømme på hver lapp.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
6 personer
3 stk egg
3 dl syrnet melk (gjerne biola naturell eller skummet kulturmelk)
2 dl sammalt hvete, grov
2 ½ dl sammalt hvete, fin
1½ ts natron
½ ts salt
1½ ts pepper
12 skiver roastbiff
1½ dl ekstra lett rømme
1 ss revet frisk pepperrot
65 gram ferdig blandet salat
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 267 kcal/ 146 kcal |
Karbohydrater | 30 g/ 17 g |
Proteiner | 17,5 g/ 10 g |
Fett | 7,5 g/ 4 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 2 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 3,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: