Fremgangsmåte
Skjær kyllingfilet i grove strimler og dryss over paprikapulver, salt og pepper.
Varm margarin/olje i en gryte og brun strimler av kylling i to omganger, til de har fått farge på alle kanter. Legg strimlene over på en tallerken.
Ha løk, paprika, potet og sennep i gryten. Hell over utblandet buljong. Kok opp og senk varmen. Kok til potetene er møre, ca. 10 minutter.
Legg kyllingstrimlene tilbake i gryten og kok opp på nytt. Smak til med salt og kvernet pepper.
Litt finhakket hvitløk eller hakket oregano smaker også godt i gryten.
Ha gryten over i dype skåler. Dryss over hakket persille og server med gresk yoghurt.
Tips! Du kan erstatte potet med belgfrukter, som linser eller kikerter. Du kan også sløyfe dette hvis du ønsker en rett laverer på karbohydrater. Retten blir laktosefri hvis du bruker olje istedet for margarin og laktosefri yoghurt.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
4 stk kyllingfilet (à 120 g)
1 ss paprikapulver
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss myk margarin eller olje til steking
1 stk grovhakket løk
1 stk paprika i terninger
400 g potet i terninger
2 ss grov sennep
5 dl vann
1 stk hønsebuljongterning
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
2 ss hakket persille
4 ss gresk yoghurt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 318 kcal/ 96 kcal |
Karbohydrater | 21 g/ 6,5 g |
Proteiner | 33 g/ 10 g |
Fett | 10,5 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 1 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 3,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: