Fremgangsmåte
Stek løk gyllen i en gryte med olivenoljen. Tilsett litt salt. La det surre i 10 minutter.
Tilsett hvitløk og ingefær, og rør i et par minutter. Pass på så det ikke brenner seg.
Tilsett gulrot, potet og buljong, og rør til det koker opp. Legg på lokk, og la småkoke til gulrøttene og potetene er møre. Kjør deretter blandingen i blender.
Rist pinjekjernene gylne i en stekepanne i 1 min. Avkjøl.
Bland yoghurt og honning, og ha i hakket timian og litt pepper og server dette, samt pinjekjerner som garnityr.
Server gjerne med lavkarborundstykker.
Ingredienser
4 personer
2 ss olivenolje
1 løk, hakket
Litt salt
1 fedd hvitløk, finhakket eller presset
1 cm ingefærrot, finahakket eller presset
½ kg skrelte gulrøtter, småbiter
1 medium skrelt potet (melete), små terninger
7 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
2-3 ss pinjekjerner
4 ss gresk yoghurt
1 ts honning
Frisk timian
Pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 196 kcal/ 92 kcal |
Karbohydrater | 16 g/ 8 g |
Proteiner | 4 g/ 2 g |
Fett | 12 g/ 5,5 g |
- hvorav mettet fett | 2 g/1 g |
- enumettet fett | 5,5 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: