Fremgangsmåte

Flå skinnet av den røykte koljen og skjær filetene fra beinet. Skjær ut bukbeinene og skjær filetene i porsjonsstykker.
Rens paprika og skjær i strimler.

Kok opp fiskekraft og matfløte med maisennajevner. Legg i paprikastrimlene og legg den røykte koljen på toppen.

Kok fisken under lokk til den er gjennomkokt, ca. 15 minutter, eller bak den i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

Dryss persille over, og server med ris til.

Næringsberegningen inkluderer ikke fullkorn- eller naturris.
 

Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Fotograf: Alf Børjesson 

Ingredienser

4 personer

1 kg røykt kolje (hyse) 
1 stk paprika, rød
1 stk paprika, grønn
1 stk paprika, gul
2 dl fiskekraft
1 dl matfløte
2 ts maisennajevner, lys
Persille, frisk

Tilbehør

Fullkorn- eller naturris

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 275 kcal/ 63 kcal
Karbohydrater 6,5 g/ 1,5 g
Proteiner 50 g/ 11,5 g
Fett 5 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 0,5 g
- enumettet fett 1 g/ 0,3 g
- flerumettet fett 0,2 g/ -
Kostfiber 1,5 g/ -

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja